Det er fort gjort at hanskene blir våte. Er du ute lenge i regn eller snø (eller om du er like uheldig som meg og mister hanskene i en søledam på vei inn i barnehagen) og hanskene blir klissvåte, er det lett å tro at hanskene er ødelagt. Men, frykt ikke, det finnes råd!

Selv om hansker selvfølgelig bør holdes mest mulig tørre, er det ikke noe stort problem at hanskene eller fôret blir vått. Det som er viktig, er at hanskene får tørke flatt og ikke oppå en varmeovn eller lignende varmekilde. Da blir skinnet fort tørt og sprøtt.

Så husk: Ikke legg hanskene til tørk i tørkeskapet eller på varmekablene på gulvet. Da skal det nok gå bra.

Har hanskene blitt skitne og sølete, kan du bare ta en fuktig klut og tørke av hanskene. Det fine med skinn er at smuss og skitt går lett bort.

Om du vil passe ekstra godt på skinnhanskene dine, anbefaler jeg et pleieprodukt til skinn du kan teste ut. Det heter Chamberlain’s Leather Care Liniment No. 1 og ligger i nettbutikken under “Skinnpleie“. Du kan lese mer om det her.

Kort oppsummert er dette en balsam som gir nytt liv til omtrent alle skinntyper, med unntak av semsket skinn. Vi anbefaler alltid at man prøver litt på et lite synlig område først, og bare smører på et tynt lag. På skinnhansker ville jeg latt balsamen trekke inn av seg selv og ikke gni.

Det følger med en svamp, men balsamen kan også påføres på enkelte punkter, eller over det hele som om man bruker en håndkrem. Du trenger ikke ha på mye hver gang.  Dette produktet kan du med fordel også bruke på vesker, lommebøker eller belter. Alt du har av fine skinnartikler, faktisk!

Villsvinshansker til dame uten for, Suprella paraply
Villsvinshansker og regn er kanskje ikke den beste kombinasjonen. Men det går bra! Kjole og sko fra No22 på Damplassen i Oslo. Klikk på bildet for å komme til villsvinshanskene. Paraplyen fra Suprella er endelig tilbake i butikken!
Kunde tester Chamberlains på villsvinshansker
"Femten minutter etter behandlingen er hanskene fremdeles litt mørkere enn de opprinnelig var, men fargen er jevn og fin. Borte er tørrheten, og hanskene har blitt utrolig deilige og myke og smidige. Lukter helt herlig, litt som Amaretto!" - May-Britt har testet Chamberlain’s Leather Care Liniment No. 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *