Hva slags hansker passer for deg?

Det første jeg merker når jeg kommer på jobben om morgenen er lukten av skinn! Det er en helt spesiell lukt. I tillegg til at det lukter godt, alltid gir det meg mange minner fra nærmest å ha vokst opp i denne butikken. Jeg blir aldri lei. Og det er så mange forskjellige typer skinn også, alle med sine helt unike egenskaper.

Hva slags skinnhansker passer til deg? Les videre! 🙂

Ute etter konkrete gavetips? Scroll nedover…

Villsvin

Villsvin, svinelær eller peccary, er det mest eksklusive skinnet vi selger. Et par villsvinshansker koster en del penger, men de er også de beste hanskene du noensinne vil eie.

Skinnet er både veldig mykt, og veldig slitesterkt. Villsvinskinn har et spesielt, nesten prikkete mønster som gir ekstra liv i skinnet.

Skinnet i våre villsvinhansker kommer fra Sør-Amerika. Skinnet er utfordrende å skjære og sy til hansker, og alle våre villsvinshansker er laget av skolerte hanskekuttere og sydd for hånd.

Som de fleste andre kvalitetsprodukter, blir villsvinshanskene dine bare bedre med årene. Med rett pleie, vil de kunne vare i flere tiår, og få en flott patina.

I butikken har vi villsvinshansker både til damer og menn. Velg mellom ufôret, fôret med alpakka-ull og det aller varmeste: pelsfôr.

Villsvinshansker uten fôr til dame

Hjort

Hjorteskinn er mykt, elastisk og slitesterkt. Skinnets pregede overflate gir hanskene et sporty uttrykk. Skinnet som brukes i hjorteskinnshansker er både tynt og mykt – og veldig behagelig.

Hjorteskinn har den egenskapen at selv om det blir vått, blir det ikke tørt og stivt, men beholder både form og mykhet. Tradisjonelt ble hjorteskinn brukt av de amerikanske urinnvånerne til klær og mokasiner, men er i dag mye brukt til hansker og vesker.

Hjorteskinn puster godt og der derfor blant annet veldig godt egnet til kjørehansker.

Noen av de mest populære hanskene til herre nå om vinteren, er hjorteskinnshansker til menn, med pelsfôr. En av våre desiderte bestselgere til menn – gjennom hele året – er kjørehansker i hjorteskinn, uten fôr.

Hairsheep

Hairsheep eller cabretta er skinn fra sauer som har pels i stedet for ull. Skinnet er tynt og mykt med mye glans. Dette skinnet er enda mykere enn lammenappa, særlig smidig og også veldig holdbart. Vi har både hansker, kjørehansker og votter til dame i hairsheep-kvalitet og har også noen svært populære kjørehansker til herre fra britiske Dents i samme skinntype.

Roeckl skinnhansker på veske Hanske-Hallén miljøbilde
Roeckl damehansker og DECADENT-veske

Lam

Lammenappa er et fantastisk materiale for motehansker, og det vi har aller størst utvalg i.

Skinnet er mykt og behagelig på. Klassiske lammeskinnshansker kommer både med ullfôr, cashmere og pelsfôr. Vi fører både maskinsydde hansker og de mer røffe, håndsydde modellene. Her finner du også variasjoner med mange forskjellige farger og ekstra pynt som sløyfer og pelskant.

Velg mellom et stort utvalg til dame og herre.

Så hva passer til deg? Det beste er å komme innom butikken og kjenne på de forskjellige kvalitetene. Bor du langt unna, håper jeg denne guiden kan gi deg en pekepinn. Du er også hjertelig velkommen til å ringe butikken på telefon 900 33 455 eller å ta kontakt med oss via kontaktskjemaet. Vi svarer raskt!

Trenger du gavetips?

Kort oppsummert; her er mine beste gavetips når det gjelder hansker og votter:

Til en frossen venninne, datter eller mamma: Myke Hestra-votter i hairsheep med pelsfôr:

Hestra-votter hos Hanske-Hallen

Til kvinnen med klassisk stil: Maskinsydde lammeskinnshansker med pelsfôr

detalj 5373 1
detalj 5315 1

Til mann 18 – 30 år, litt stram, moderne stil: Slim fit-hansker i lammeskinn med ullfôr, eller stilrene herrehansker uten denter, med ullfôr.

slim fit-hansker til herre og buddy dokumentmappe

Til sporty mann 25 – 100 år: Hjorteskinns- eller lammeskinnshansker med pelsfôr

Til ham som alltid er kald på hendene: Herrevotter i lammeskinn med pelsfôr:

detalj herre 8125 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *